Støtt skolegang for barn i Zambia!

Over 400 000 barn i Zambia går ikke på skole, fordi det mangler både lærere og skolebygg. På landsbygda i Zambia har foreldrene i lokalsamfunnet startet sine egne skoler, slik at barna skal slippe å gå i timevis for å komme til skolen. Uten støtte fra myndighetene er disse skolene i dårlig stand, de mangler skikkelig utstyr og klasserommene er overfylte av elever. Ofte må hele klassen dele på et par lærebøker og læreren kan være den personen i landsbyen som tilfeldigvis har gått lengst på skole selv. Dårlig kvalitet i skolen gjør at mange slutter. Bare halvparten av barna i Zambia fullfører barneskolen og 60% av befolkningen på landsbygda er analfabeter. 

Hei Verden bidrar til å utbedre skolebygg, få bedre utstyr og lærebøker. Ufaglærte lærere får dra på kurs hvor de lærer å bli gode pedagoger. Hei Verden jobber også for å få barn med funksjonsnedsettelser inn i skolen, og for at jenter skal få samme muligheter til utdanning som gutter. 

Støtt Hei Verdens arbeid for bedre skolegang for barn i Zambia ved å starte din egen innsamling her: 

  1. Trykk START INNSAMLING. Klasser, skoler, familier og enkeltpersoner kan starte egne innsamlinger. Husk å få med navnet på skolen og klassen.
  2. Sett dere et mål for innsamlingen.
  3. DEL innsamlingen med venner og familie.

Les mer om Hei Verdens arbeid i Zambia her.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close